Lukt het je niet om Magento te installeren? In deze installatie handleiding voor Magento neem ik je stap voor stap mee door het installatie proces. Magento is een flink programma dus het uploaden van de files nemen het meeste tijd in beslag. Een deel van Stap 2 (alles na image 2) welke ik hier beschrijf hoef je alleen maar te volgen als je ook sample data in jouw Magento installatie wilt. Vervolg hierna gewoon weer stap 3 om verder te gaan.

Stap 1. Download de laatste versie van Magento

Wees er zeker van dat je de laatste versie van Magento hebt door deze gewoon te downloaden op de site Magentocommerce.com/download. De site vereist wel dat je je eerst registreert alvorens je het pakket kan downloaden, maar als je dan toch aan de gang gaat met Magento dan kan de registratie er ook nog wel bij.

Ik heb zowel de Sample data gedownload als de laatste Magento versie maar zoals gezegd is het niet nodig om de sample data te downloaden en te installeren.

Stap 2. Installeer de Sample data

Start je internetbrowser op en log in op directadmin door jouw domeinnaam in te typen met hierachter :2222
Als voorbeeld: http://www.jouwdomein.nl:2222
Of voor dit weblog: http://www.webwinkelblog.nl:2222

Wellicht heeft jouw hoster nog een andere manier, of heb je geen directadmin maar cpanel.


Voor directadmin:
Log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Ben je ingelogd dan klik je vervolgens op MySQL Management. In het hierop volgende scherm kies je de optie create new database. Vervolgens geef je jouw nieuwe database een naam en wachtwoord. Schrijf deze naam, username en password op. Je hebt deze nodig bij stap 5.

Nu de database voor de Magento installatie aangemaakt is kunnen we de sample data in gaan voeren. Klik in het MySQL management waar je net ook was om de nieuwe database aan te maken op PHPMyadmin. Voer hier jouw gebruikersnaam en wachtwoord in van het betreffende domein (niet van de database die je net hebt aangemaakt!). Klik op jouw zojuist aangemaakte database en je ziet het volgende scherm.

Klik in dit scherm op import (je vind dit bovenin 2e knop van rechts) vervolgens op bladeren en browse naar de map waar je de sample data hebt opgeslagen. Klik het .sql bstand aan en klik op OK. Als alles goed is gegaan zie je dit op het scherm: Import has been successfully finished, 1487 queries executed. Of iets dergelijks.

De sample data is nu geinstalleerd, je hoeft alleen nog maar de plaatjes op het einde toe te voegen aan de Magento installatie, maar hier komen we later op terug.

Stap 3. Upload Magento

Ik neem aan dat je weet hoe je files moet uploaden via je ftp programma naar je server. Deze stap neemt veel tijd in beslag, bij mij exact 1 uur 17 minuten en 25 seconden. Er moet in totaal zo’n 42 mb geupload worden, maar door alle mappen en toestanden duurt het erg lang.

Stap 4. Geef de bestanden de juiste permissie

Je moet de volgende mappen (en al hun onderliggende mappen) de juiste permissie geven. (777 writable) Hoe je dit doet zie je in mijn osCommerce installatie handleiding stap 3.

  1. /lib/
  2. /media/
  3. /var/

Stap 5. Installeer Magento

Ga naar het domein waar je Magento naar toe hebt gekopieerd. Voor mij http://www.webwinkelblog.nl/magento_demo/

  1. Ga akkoord met de terms and conditions
  2. Kies Nederlands, GTM voor tijdzone en euro voor currency
  3. De meest tricky pagina, maar niet moeilijk om in te vullen. Vul gewoon jouw databasenaam en password in op de juiste plek. Kijk naar voor mijn instellingen.
  4. Maak een admin account aan door persoonlijke gegeven in te voeren.
  5. Bewaar de encrypty code in een txt bestand of iets dergelijks.

Stap 6. Producten toevoegen

Als je er ook voor gekozen hebt de Sample data te installeren moet je nog even de map /catalog/ uit de sample data map op je harde schijf kopieren in de map /media/

Tevens moet je deze map ook de juiste rechten geven (777 writable) zoals in stap 4.

Wanneer je geen sample data hebt geinstalleerd ben je klaar om te gaan.

Tot slot

Mocht er iets niet duidelijk zijn? Reageer dan eventjes op dit artikel en ik zal je proberen te helpen!

0 reacties

Een reactie posten

Wat is jou favoriete ecommerce platform?

Zoeken

Magento Frontend Video Tour

Magento Frontend Video Tour